Министерството на финансите ще предложи в проектобюджета за 2023 г. в пакета

...
Министерството на финансите ще предложи в проектобюджета за 2023 г. в пакета
Коментари Харесай

МФ ще предложи вдигане на акцизите на електронни цигари, вейпове и по-високи тол такси

Министерството на финансите ще предложи в проектобюджета за 2023 г. в пакета данъчни закони и приходни ограничения, да се вдигнат акцизите на електронни цигари и вейпове. Предвижда се нарастване на ТОЛ такси, както и нарастване на конценсионни хонорари предвид на инфлацията.

Ще се възстановят и някои от Данък добавена стойност на артикули, които са били понижени или отстранени. Данък добавена стойност ставките, които изтичат на 1 юли, ще се запазят на хляба, брашното, бебешките храни и книгите. ДДС на фитнесите ще бъде препоръчано да се върне, обяви Велкова на брифинг.

Ще се вкара еднократна солидарна вноска за второ полугодие на 2023 година - налог свръхпечалба, създаден за всички юридически лица, въз основата на правилата, залегнали в регламента, разгласи тя. Предвижда се също така 100% дял от всички обществени предприятия след приспадане на счетоводна загуба.

Освен това се планува завишаване на фискалния надзор, както и авансово обявление на Данък добавена стойност на рискови артикули, уточни Велкова.

 

Според нея тези ограничения ще може да се съблюдава т. нар. швейцарско правило при индексирането на пенсиите от 1 юли и понижаване на бюджетния недостиг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР